Hur blir man av med illaluktande öron på sin hund?

Hundens öron luktar ostbågar

Irriterade öron hos hundar kan orsakas av flera olika faktorer, inklusive allergi, värme, infektion eller skador. Hundens öronkanaler är även mörka och fuktiga, vilket kan ge en idealisk miljö för jästsvampar att växa och orsaka infektioner. 
Jästinfektioner kan ge ifrån sig en karakteristisk, ostliknande lukt.

Vissa hundraser kan ha en ökad benägenhet för öronproblem på grund av deras anatomi, såsom hundar med hängande öron som begränsar luftcirkulationen. Öronen kan lätt bli fuktiga och varma, vilket kan leda till bakterie- eller svampinfektioner. Den vanligaste orsaken till irriterade öron hos hundar är öroninfektioner, som kan orsakas av bakterier, jäst eller parasiter.
Andra möjliga orsaker inkluderar allergier, öronskabb, trauma eller irritation på grund av att hunden har skrapat eller gnuggat öronen, eller att det har fastnat främmande föremål i örat.
Symtom på allergiska reaktioner inkluderar ofta klåda, rodnad och svullnad.

Vad kan jag göra för att underlätta för min hund

Gör det till en vana att kolla och göra rent din hunds öron med jämna mellanrum.
Använd ett milt rengöringsmedel som balanserar upp ph-värdet för att tvätta ytterörat. Esmergot Sensitive Shampoo är speciellt framtagen för känslig hud som drabbats av klåda och irritation, kan med fördel användas ofta. Löddra in en bomullsrondell eller kompress och tvätta försiktigt ur den yttre delen av örat, upprepa och torka rent med en fuktig kompress/bomullsrondell.

Esmergot Healing Drops är lugnande, vårdande högkoncentrerade droppar med en unik sammansättning av 100% naturliga ingredienser.
Massera försiktigt in en droppe på insida av ytterörat för att avslutningsvis vid behov droppa rakt ner i örat och massera varsamt in oljan. 

Kontakta alltid veterinär om din hund har svåra och allvarliga besvär.

 

Du hittar produkterna här

 

Före och efterbild behandling hundöron

Behandling av återkommande svamp i öronen orsakat av hängde öron med mycket päls inunder.  Illaluktande blir rött samt kliar upp små sår i ytterörat. Behandling med Esmergot Sensitive Shampoo och Healing Drops
Fem dagar mellan bilderna, såret är läkt lukten borta och klådan försvunnen.

Back to blog