Hur får jag min hunds eller hästs päls vit igen?

Schampo för vita pälsar 

Att förstå vanliga orsaker till missfärgning är det första steget mot att hantera problemet och återfå pälsens naturliga skönhet. Med rätt kunskap och användning av lämpliga produkter, som vår Deep Clean Shampoo, kan du hjälpa din hund eller häst att behålla den vita pälsens strålande vithet. 

Att äga en hund eller häst med en vacker, vit päls är en dröm för många djurälskare. Den gnistrande vitheten ger en känsla av elegans och välmående. Men för hund och hästägare med vita eller ljusa pälsar vet man att den där perfekta färgen inte alltid är enkel att upprätthålla. Varför blir då hundens och hästens vita päls gulaktig eller missfärgad?

  • Fett och oljor: En vanlig orsak är ansamling av fett och oljor från djurets hud. Dessa naturliga kroppsoljor kan byggas upp över tid och skapa en gulaktig nyans på pälsen, särskilt om regelbunden tvätt och grooming ignoreras.

  • Urinfläckar: När hunden eller hästen kissar kan urinen lämna fläckar på pälsen om den inte tvättas bort ordentligt. Urinen innehåller ämnen som reagerar med pälsens pigment och kan orsaka missfärgning.

 

Hur fungerar Deep Clean Shampoo?

  • Djuprengörande effekt: Deep Clean Shampoo är idealiskt för att ta bort fett, oljor och andra missfärgningar från djurets päls, man och hud. Dess kraftfulla rengöringsformel tränger djupt in i pälsen för att rengöra och återställa dess naturliga vithet.

  • Mjuk och len päls: Utöver att rengöra pälsen lämnar Deep Clean Shampoo även pälsen mjuk och len. Dess vårdande egenskaper eliminerar behovet av balsam, vilket gör groomingprocessen enklare och mer bekväm för både djuret och ägaren.

Genom att regelbundet använda Deep Clean Shampoo kan du hålla din hunds eller hästs päls vit och vacker samtidigt som du ger den den vård den förtjänar.

Du hittar produkterna här

 

 

 

Efter en schamponering med Esmergot Deep Clean Shampoo, blir den vita pälsen skimrande vit.

 

Back to blog