Naturligt schampo för valpar

Vad kan jag använda för schampo till min valp?

Valet av schampo för din hundvalp är av yttersta vikt av flera skäl. För det första har hundvalpar generellt sett känsligare hud än vuxna hundar, vilket gör dem mer benägna att drabbas av hudirritation och allergiska reaktioner. Därför är det avgörande att använda ett schampo som är skonsamt nog för deras känsliga hud. 

Skonsamma schampon för din valp 

Våra tre olika schampon, Deep Clean, Silk & Smooth och Sensitive är utvalda med omsorg för att säkerställa din hundvalps välmående. Varje produkt är skapad med hänsyn till djurens behov och känslighet och de erbjuder en skonsam rengöring samtidigt som de balanserar hundens naturliga pH-värde och fettbalans. Dessutom är våra schampon tillverkade med naturliga ingredienser.  

Välj ett schampo utan kemikalier och gifter

Utöver hudens känslighet är hundvalpars ögon och öron också mycket känsliga. Att välja ett schampo fritt från starka kemikalier och dofter kan minimera risken för irritation i ögon och öron under tvätten. Dessutom är kvaliteten på pälsen viktig. En valps päls är fortfarande under utveckling och att använda ett schampo av låg kvalitet kan påverka pälsstrukturen och glansen negativt. Därför är det viktigt att välja ett schampo som kan bidra till en friskare och vackrare päls. 

Slutligen är säkerhet en annan viktig faktor att ta hänsyn till. Vissa schampon kan innehålla ingredienser som är skadliga för hundar om de sväljs eller absorberas genom huden. Genom att välja ett säkert och giftfritt schampo minskar du risken för oavsiktlig förgiftning och säkerställer din hundvalps säkerhet och välbefinnande. 

Läs mer om Deep Clean här 

Läs mer om Silk & Smooth här 

Läs mer om Sensitive här 

 

VI TIPSAR INFÖR VALPTVÄTT 

Förutom att vänja valpen lite i taget av att bi tvättad och ompysslad är baden ett utmärkt tillfälle att lära känna valpens friska hud, nos, ögon och öron. Det blir så mycket enklare att se när något skulle bedömas som avvikande.  

Det är bra att börja tidigt med valpens pälsvård för att undvika att upplevelsen blir stressig i framtiden.  

  • Låt valpen vänja sig att nosa runt i badkaret med massa beröm, utan vatten 
  • Nästa steg, fyll badkaret med lite ljummet vatten och låt valpen gå omkring och blöta tassarna 
  • Börja successivt och försiktigt att skölja igenom pälsen och schamponera. Ta huvudet sist och var försiktig vid ögonen. Skölj igenom hela pälsen rikligt med vatten 
  • Fortsätt att berömma och lugna valpen under hela proceduren 

 

Valpen kanske inte direkt har torra och spruckna trampdynor en även där är det bra att börja i tid, dels för att förebygga men även för att vänja valpen vid beröring av trampdynor och tassar. Särskilt frambenen är de extra rädda om. Här kan vi rekommendera vår Derma Protection Dog

Gör det till en mysig stund utan krav, med massa beröm och gos. 

 

Du hittar produkten här 

Back to blog